Domates Soslu Köfteli Enginar Tarifi

28-06-2022 13:01
Domates Soslu Köfteli Enginar Tarifi
Enginar severler buraya! Enginar yemeğini hiç böyle denediniz mi? Domates Soslu Köfteli Enginar Tarifimize bayılacaksınız. Parmaklarınızı yiyeceksiniz!
 
Zeytinyağlı enginarı bilmeyen ya da sevmeyen yoktur herhalde. Biz de mevsiminde sıklıkla bayıla bayıla yeriz. Ana yemek olarak da Domates Soslu Köfteli Enginarı tercih ediyoruz. Mutlaka deneyin!

Domates Soslu Köfteli Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

- 3 tane enginar çanağı
- 1 orta boy domates
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kesme şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı kara biber
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
 

Köfte harcı için malzemeler

- 250 g köftelik kıyma 
- 1 adet küçük soğan 
- 1 diş sarımsak
- 1 dilim kuru ekmek içi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kara biber
- 1/2 çay kaşığı kekik

 
Domates Soslu Köfteli Enginarın Hazırlanışı

 

Köfte nasıl yoğrulur?

Bütün malzemeleri bir plastik kaba koyun. Hepsini elinizle karıştırın. Sonra köfte harcını üçe bölün. Tavaya köftelerinizi yerleştirin ve onları pişirin. Arada altını üstünü çevirerek kızartın. 
 
Bir tencereye su, limon suyu ve tuzu koyun. Su ilave ettiğiniz tencereye enginarları da ekleyin. Su içerisinde enginarları 15 dakika kadar haşlanmaya bırakın. Enginarların suyunu süzüp bir başka tencereye dizin. Pişirdiğiniz köfteleri enginarların üzerine yerleştirin.
 

Domates sosunun hazırlanışı:

Domatesi rendeleyin. Sivri yeşil yeşil biberlerinizi halka şeklince ince ince doğrayın. Sarımsağı ince ince kesin. Ayrı bir tencereye rendelenmiş domates, sarımsak, baharatları, tuz ve kesme şekeri koyun. Domates sosu harcının üzerine Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağını ilave edin. Kısık ateşte 10-15 dakika domates sosunuzu pişirin.
 
Domates sos piştikten sonra üzerine köfte eklediğiniz enginarların üzerine domates sosunuzu dökün. Enginarların üzerine yarım su bardağı su ilave edin. 10 dakika enginarları orta ateşte kaynatın. Enginarlar piştikten sonra servis tabağına alın. Domates Soslu Köfteli Enginarlarınız hazır. Afiyet olsun!

 
Domates Soslu Köfteli Enginar için Püf Noktaları

- Enginarlarınızı kaynatırken mutlaka limon suyu ilave edin. Hem lezzet katar hem de rengi daha güzel, kararmaz.
- Domates Soslu Köfteli Enginar için domates sosu çok önemli. Domates sosunuzu hazırlarken mutlaka bir adet kesme şeker ilave edin. Tadı çok güzel oluyor. 
- Hazırladığınız domates sosunu başka yemekler üzerinde de kullanabilirsiniz.


Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yemeklerinizin lezzeti bambaşka!

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz. 
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.