Etli Kapuska Yemeği Tarifi

22-03-2024 22:49
Etli Kapuska Yemeği Tarifi

Etli Kapuska Yemeği Tarifi

Şimdi tam lahana zamanı. Etli kapuska yemeği için de en uygun zaman. 



Etli Kapuska Yemeği Tarifi için Malzemeler

1 adet orta boy lahana
200 gr parça kuzu eti
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber



Etli Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?


Lahanaları öncelikle yıkayın ve kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra 1,5 parmak genişliğinde lahanaları doğrayın. Bir tencereye Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağını koyun. Soğanı ince ince doğrayın. Soğanı zeytinyağına ekleyin. Biraz soğanı soteleyin. Sonrasında üzerine parça kuzu etlerini ilave edin ve 5 dakika kadar etleri kavurun. Üzerine salçayı ekleyip karıştırın. Son olarak lahanaları ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu salıp çekene kadar lahanaları kavurun. Suyunu ekleyip karıştırın. 45 dakika daha kısık ateşte pişirin. Pişirken üzerine tuz, karabiber ve acı kırmızı biberi de ilave edin. Etli Kapuska Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun. 


Etli Kapuska Yemeğinin Yanına Ne Gider?

1- Etli kapuska yemeğinin yanına çok güzel bir yine ile Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağını hazırladığımız Domatesli Makarna çok güzel gider.

2- Salata olarak etli kapuska yemeğinin yanına çok lezzetli bir yoğurtlu kabak salatası hazırlayabilirsiniz. 



Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.