Her Sabah Aç Karnına Zeytinyağı İçmenin Faydaları

23-03-2024 10:52
Her Sabah Aç Karnına Zeytinyağı İçmenin Faydaları

Her Sabah Aç Karnına Zeytinyağı İçmenin Faydaları


Her sabah aç karnına zeytinyağı içmek faydalı mı? Faydaları nelerdir? Öncelikle dünyadaki ünlülerin nelere yaptığına bakalım.
Columbia Üniversitesi'nde klinik psikiyatri profesörü olan Dr. Drew Ramsey, zeytinyağının sağlığa faydalarından yararlanmanın en iyi yolunun küçük bir bardak zeytinyağı içmek olduğuna inanıyor. Selena Gomez'in sahneye çıkmadan önce küçük bir bardak zeytinyağı içtiği biliniyor. Hatta bu da onun Kelly Clarkson'dan öğrendiği bir numara

 
Senarist ve yapımcı Shonda Rhimes, her gün zeytinyağı içme alışkanlığı için Beyoncé'ye güveniyor. Beyoncé natürel sızma zeytinyağı içmeyi o kadar çok seviyor ki, zeytinyağının tadına varmanız için zeytinyağını küçük bir bardak ile satan bir zeytinyağı şirketine yatırım bile yaptı. Şimdi de her sabah aç karnına zeytinyağı içmek faydalı mı, sağlık açısından faydaları nelerdir ? Onlara bakalım.
 
 
 

Her Sabah Aç Karnına Zeytinyağı içmek güvenli midir?

 

Evet! Healthline'a göre, Akdeniz'de yaşayan bazı insanlar günde ¼ fincan zeytinyağı içiyor. Her sabah aç karnına zeytinyağı içmek, zeytinyağının beslenme düzeninin temel taşı olduğu Akdeniz ülkelerinde uzun süredir devam eden bir alışkanlıktır. 
 
 
 

Her Sabah Aç Karnına Zeytinyağı içmenin faydaları nelerdir?

 

İyi bilinen kalp sağlığı yararlarının yanı sıra, zeytinyağı içmek aşağıdaki sağlık yararlarını da sunabilir.



Aç Karnına Zeytinyağı İçmek Kabızlığa iyi gelir mi?


Her sabah aç karnına zeytinyağı içmek kabızlığı hafifletebilir. Birçok çalışma, zeytinyağı tüketmenin dışkı yumuşatıcı olarak çalıştığını bulmuştur. Ancak kronik kabızlık durumunuz olması durumunda mutlaka doktorunuza danışın.


 

Aç Karnına Zeytinyağı İçmek Mide Rahatsızlığına iyi gelir mi?

 
Zeytinyağı mide rahatsızlığını yatıştırabilir, gaz ve mide ekşimesini azaltmaya yardımcı olabilir. Eğer bir mide rahatsızlığınız varsa zeytinyağı içmeden öncelikle doktorunuza danışmanız gerekir.


 


Zeytinyağı kilo aldırır mı?

Zeytinyağı içmek kilo kaybına yardımcı olabilir. Zeytinyağı kalori açısından yoğun olsa da, iştahı bastırdığı ve kan şekerini düzenlediği bulunmuştur. Bir bardak zeytinyağı kilo vermeye yardımcı olabilir. Bir bardak zeytinyağı, sağlıksız atıştırmalıklara yönelmenize neden olan şeker krizini önlemeye yardımcı olabilir. 
 

Zeytinyağının iltihaplanmayı azalttığı ve ağrıyı hafiflettiği gösterilmiştir. Zeytinyağındaki bazı bileşikler, oleocanthal dahil olmak üzere anti-enflamatuar etkilere sahiptir. Bu bileşik, ağrı kesici etkiler sunabilir.

Son olarak, her sabah aç karnına zeytinyağı içmek zeytinyağını gerçekten zeytinyağını tatmanızı yani tadını deneyimlemenizi sağlar.
 
Özellikle çiğ olarak, yiyecek olmadan her sabah aç karnına zeytinyağı içmek, lezzetin gerçekten öne çıkmasını sağlar. Zeytinyağının kalitesini belirlerken zeytinyağı tadımı yapılması gerektiğini de unutmayalım. Natürel sızma zeytinyağının şarap gibi olduğunu, her birinin ayrı bir lezzet profili ve sevilecek nitelikleri olduğunu keşfedeceksiniz.
 
 
 
 

Zeytinyağı içmeye nasıl başlanır?

 

Her sabah aç karnına zeytinyağı içmeye küçük miktarlarda başlayın. Zeytinyağı içmeye bir tatlı kaşığı veya yemek kaşığı ile başlayın. Alıştıkça size iyi gelen bir miktara doğru ilerleyin. 
 
Yüksek kaliteli bir zeytinyağı seçin. Lezzet önemlidir!  Zeytinyağı söz konusu olduğunda, ne kadar fazla lezzet, o kadar fazla potansiyel sağlık faydası demektir.  Ancak yine de, her sabah aç karnına zeytinyağı içmek isterseniz, daha güçlü tatlara alışana kadar kaliteli, yumuşak aromalı bir sızma zeytinyağı ile yavaş yavaş başlamak en iyisi olabilir. Zeytinyağının tadı en iyi tazeyken çıkar. Bu nedenle her sabah aç karnına zeytinyağı içmek isterseniz, bir ay içinde tüketebileceğiniz bir şişe satın alın.
 
Her sabah aç karnına zeytinyağı içmeyi bir ritüel haline getirirseniz, bu deneyimden daha fazla keyif alabilirsiniz... Kaliteli bir küçük özel bir bardağa koyun ve içmeden önce aromasının tadını çıkardığınızdan emin olun. İyice koklayın! Koku alma duyumuz tattığımız şeylerin yaklaşık %80'inden sorumludur. 
 
 
 

Zeytinyağının tadı acı mıdır?

 

Zeytinyağının yakarlığını hissedin. Yüksek kaliteli, taze, natürel sızma zeytinyağı polifenollerle doludur. Bu sağlıklı bileşikler boğazınızın karıncalanmasına ve biraz yanmasına neden olur. Bu iyi bir şeydir! Öksürmek normaldir ve aslında birinci sınıf zeytinyağları genellikle bir-öksürük, iki-öksürük veya üç-öksürük yağı olarak nitelendirilir.
 
Eğer her sabah aç karnına zeytinyağı içmek istemiyorsanız, o zaman zeytinyağını yemeklerinizde ve yemeklerinizi tamamlamak için bir çeşni olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde zeytinyağının sağlık faydalarından  yararlanabilirsiniz. Önemli olan günde 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yemektir.
 
 
 

Her Sabah Aç Karnına Zeytinyağı içmek istemeyenler için öneriler

 
Sabah içtiğiniz meyve suyuna bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Kavrulmuş sebzelerin, çorba ve makarnanın üzerine zeytinyağı gezdirin.

Yoğurt veya yulaf ezmesine bir çorba kaşığı ekleyin.

Sabah kahvaltıda yumurta gibi yiyecekleri pişirirken tereyağı yerine zeytinyağı kullanın.

Ünlülerin son trendini takip etmek isteseniz de istemeseniz de, natürel sızma zeytinyağının sağlık açısından inanılmaz faydaları olduğuna şüphe yok. Bu nedenle, beslenme düzeninize zeytinyağını eklemenin bir yolunu arıyorsanız, küçük bir bardak ya da yemek kaşığı ile zeytinyağı içerek tüketmek doğru yol olabilir. 


Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 

.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.