Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifi

18-07-2022 18:05
Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifi

Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifi için Malzemeler

- 200 g yumuşak beyaz peynir
- 100 g lor peyniri
- 50 g kelle peyniri
- 1 diş sarımsak
- 7-8 adet Antep fıstığı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
 

Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Beyaz peynir ve kelle peynirini ince ince rendeleyin. Rendelenmiş beyaz peynir, kelle peyniri ile loru birbirine karıştırıp iyice ezin. Ardından baharatları ekleyin. Antep fıstıklarını bıçakla ince ince kesip ufak parçalara bölün ve hazırladığınız peynir karışımına fıstıkları da ekleyin. Sarımsağı ezip onu da karışıma ekleyin. Üzerine Ayvada İlk Mahsul Ayvalık Soğuk Sıkım Erken Hasat natürel sızma zeytinyağını dökün. Dilerseniz içerisine 2-3 tutam ince kıyılmış fesleğen de ekleyebilirsiniz. Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifimiz bu kadar kolay! Şimdi afiyetle yiyin.
 
Girit ezmesi tarifinde ben mutlaka Ayvalık loru ve kelle peynirini tavsiye ediyorum. Ancak bu iki peynir de bizim yöremize has. Dolayısıyla her an elinizin altında olmayabilirler. Ayvalık loru bulamazsanız normal lor peynirini kullanabilirsiniz. Ayvalık kelle peyniri yerine de herhangi bir rende peyniri de kullanabilirsiniz.
 
Bu Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifinde tavsiye ettiğimiz tüm peynirler az tuzludur. Dolayısıyla siz daha tuzlu tatları seviyorsanız içerisine biraz daha fazla tuz ekleyebilirsiniz. Ayrıca Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifinde biz sadece Antep fıstığı kullandık. Dilerseniz siz aynı miktarda ceviz içi de kullanabilirsiniz. Hatta Antep fıstığı ile ceviz içini bir birine karıştırıp farklı bir tat da elde edebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza kalmış. Bence her türlü çok güzel ve lezzetli oluyor. 
 


Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Antep Fıstıklı Girit Ezmesi Tarifinin hazırlaması son derece pratik. Hemen 2 dakikada elinizin altında olan peynirleri birbirine karıştırıp hızlı bir sunum yapabilirsiniz. İçeriğindeki tüm malzemelerin tatları son derece basit. Ancak birbirine karıştırdığınız takdirde gerçekten ortaya bir lezzet bombası çıkıyor. Ekmeğin üzerine sürüp ana yemek olarak bile yiyebilirsiniz.



Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.