Beşamel Soslu Köfteli Enginar Tarifi

09-04-2024 17:41
Beşamel Soslu Köfteli Enginar Tarifi

Beşamel Soslu Köfteli Enginar Tarifi


Enginar severler buraya! Enginar yemeğini hiç böyle denediniz mi? Annemin çok meşhur beşamel soslu köfteli enginar tarifi. Beşamel soslu köfteli enginar tarifi son derece pratik, bir o kadar lezzetli. Siz de bizim gibi enginar ve peynire bayılıyorsanız beşamel soslu köfteli enginar tarifini hemen deneyin. Her zamanki gibi beşamel soslu köfteli enginar tarifimizi de Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlıyoruz.

 

Zeytinyağlı enginarı bilmeyen ya da sevmeyen yoktur herhalde. Biz de mevsiminde sıklıkla bayıla bayıla yeriz. Ana yemek olarak beşamel soslu köfteli enginar tarifini tercih ediyoruz. Mutlaka deneyin!


Beşamel soslu köfteli enginar tarifini tarifi 3 kişiliktir. Beşamel soslu köfteli enginar tarifinin hazırlanma süresi yaklaşık 1 saat 40 dakikadır. 


 

Beşamel Soslu Köfteli Enginar Tarifi için Malzemeler

 

- 6 adet enginar çanağı (dilerseniz daha az enginar ile de yapabilirsiniz)

- 6 adet dilim kaşar peyniri (ya da tercih ettiğiniz başka bir peynir)

- 3 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 2 çay kaşığı Ayvada Zeytinyağı Baharatı

 

 

Beşamel Sos için Malzemeler

 

- 500 ml süt (2,5 su bardağı)

- 2 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı un

- 1/4 çay kaşığı tuz

- 1/4 çay kaşığı karabiber

 

 

Köfte harcı için malzemeler

- 250 g köftelik kıyma 

- 1 adet küçük soğan 

- 1 diş sarımsak

- 1 dilim kuru ekmek içi

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı pul biber

- 1/2 çay kaşığı kara biber

- 1/2 çay kaşığı kekik 

 

 

 

Beşamel Soslu Köfteli Enginar Tarifinin Hazırlanışı

 

Enginar çanaklarını yıkayalım. Enginarları su dolu bir tencereye koyun ve suyun içerisine limon suyu ilave edelim. Enginarları yaklaşık 1 saat, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Eğer enginarları daha diri seviyorsanız, haşlama kısmının süresini kısaltabilirsiniz. Bir geniş fırın kabına Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağını sürün. Üzerine haşladığınız enginarları dizin. Aşağıda tarifini verdiğimiz şekilde hazırladığınız köfteleri bir tavada pişirelim. Enginarların üzerine öncelikle köfteler ile peynirleri yerleştirin. Üzerine de aşağıdaki tarif ile hazırladığınız beşamel sosu döküp hemen enginarları fırına verin. Fırında enignarları üzerleri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kızartalım. Beşamel soslu köfteli enginar tarifiniz hazır. Afiyet olsun. 

 

 

 

Beşamel Sos Nasıl Hazırlanır?

 

Bir küçük tencereye Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağını dökün. Üzerine unu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar, unun rengi hafifçe koyulaşmaya başlayıncaya kadar unu kavurun. Sonra unun üzerine sütü yavaş yavaş bir yandan çırparak tencereye dökün. Süt sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Sürekli karıştırmaya devam edin ki topaklanma olmasın. Baharatları da ekleyin. 5 dakika kadar daha sütü kaynatın. Beşamel sosunuz hazır.

 

 

 

 

Köfte nasıl yoğrulur?

 

Bütün malzemeleri bir plastik kaba koyun. Hepsini elinizle karıştırın. Sonra köfte harcını üçe bölün. Tavaya köftelerinizi yerleştirin ve onları pişirin. Arada altını üstünü çevirerek kızartın. 

 

Bir tencereye su, limon suyu ve tuzu koyun. Su ilave ettiğiniz tencereye enginarları da ekleyin. Su içerisinde enginarları 15 dakika kadar haşlanmaya bırakın. Enginarların suyunu süzüp bir başka tencereye dizin. Pişirdiğiniz köfteleri enginarların üzerine yerleştirin.


 

 

Beşamel Soslu Köfteli Enginar Tarifi için Püf Noktası

 

 

- Enginarları haşlarken biraz limon suyu koyarsanız enginarların kararmasını engellerseniz. Beşamel soslu köfteli enginar tarifiniz de daha güzel olur. 



 

 

Beşamel Soslu Köfteli Enginar Tarifi için Servis Önerisi

 

Beşamel soslu köfteli enginar tarifinin yanında Ayvada Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağıile lezzetlendirilmiş yeşil salata ya da Ege otları ile servis edebilirsiniz.

 



Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 

Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifinin Hazırlanışına aşağıdaki videodan detaylı bir şekilde bakabilirsiniz. 

 
 
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.