Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi Videolu

23-03-2024 10:32
Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi Videolu

Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır Videolu 

 

Köfte severler buraya! Sulu köfte yemeğini hiç böyle denediniz mi? Ekşili ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifimize bayılacaksınız. Özellikle çocukların favorisi olan Ekşili ve Terbiyeli Sulu Köfteyi yerken bir yandan da parmaklarınızı yiyeceksiniz!

 

Köfteyi sevmeyen yoktur herhalde. Çorba olarak da tüketebileceğiniz Ekşili ve Terbiyeli Sulu Köfte yemeğinin yanında salata ve makarna ile de tercih edebilirsiniz. Ekşili ve Terbiyeli Sulu Köfte yemeğini mutlaka deneyin! Denemeyen pişman oluyor. 

 

 

Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi'nin Malzemeleri


Köftesi için:

250 gram az yağlı dana kıyma

1 adet küçük kuru soğan

1 çay kaşığı ucuyla kimyon

1 diş sarımsak

1 dilim kuru ekmek içi

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı pul biber

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı kekik

 

Diğer malzemeler:

2 orta boy patates

2 adet havuç

Yarım çay bardağı  Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı

6 su bardağı su (su miktarını koyuluğuna göre ayarlayın)

Tuz, karabiber

 

 

Terbiyesi için;

1 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım limonun suyu

 

 

 

Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi'nin Yapılışı

 

 

Köftesi için: kıyma, rendelenmiş soğan, kuru ekmek içi, ince kıyılmış sarımsak ile tuz ve baharatlarını uygun bir kase içerisine alıp 10 dk. yoğuralım. Yoğurmak çok önemli az yoğurulursa köfteler pişerken dağılır.

 

Daha sonra harçtan istediğiniz küçük parçalar alın ve elinizde yuvarlayın. Tepsi içerisine 2-3 yemek kaşığı un ekleyip yuvarlanmış köfteleri içerisine koyun. Ara ara salınarak köfteleri una bulayalım. 

 

Patates ve havucu küp şeklinde doğrayalım. Tencereye Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı koyup, zeytinyağını ısıtalım. İlk havuçları ekleyip 1-2 dk. kadar soteleyelim. Sonra patatesleri ekleyip 2-3 tur karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su ekleyelim. Su kaynamaya başlayınca köfteleri teker teker ara ara karıştırarak su içerisine alalım. Çok karıştırsanız köfteler dağılır. Ocağın altını bir tık kısıp yemeğimizi ağır ağır pişirelim. Köfteler ile sebzeler piştikten sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu pürüzsüz olana denk karıştıralım. Yemek suyundan iki kepçe terbiyesine ekleyin ve güzelce karıştırın. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye eklerken bir yandan karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alın. 15 dk dinlenme süresinden sonra servis tabağına koyun. Ekşili ve Terbiyeli Sulu Köfte hazır. Afiyet olsun.

 

 

 

Ekşili ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi için Servis Önerisi

 

Ekşili ve Terbiyeli Sulu Köfte yemeğinin yanında Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlayacağınız bir salata ya da ayran servis edebilirsiniz. 

 

 

 

Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yemeklerinizin lezzeti bambaşka!


Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.