Fırında Zeytinyağlı Patates Dilimleri

01-04-2022 17:31
Fırında Zeytinyağlı Patates Dilimleri

Fırında Zeytinyağlı Patates Dilimleri tarifimize sadece çocuklar değil, tüm aileniz bayılacak. Fırında Ayvada Ayvalık natürel sızma zeytinyağı ile hazırladığımız fırında zeytinyağlı patates dilimleri tarifi hem çok lezzetli hem de çok hafif. Bunu denedikten sonra bir daha patates kızartması yapmayacaksınız. 

 
Fırında Zeytinyağlı Patates Dilimleri Tarifi için Malzemeler 

3 adet patates
1 çay kaşığı nane 
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı Kimyon 
1/2 çay kaşığı Zerdeçal
1/2 çay kaşığı zencefil 
1 çay kaşığı Pul biber 
1 çay kaşığı Toz sarımsak 
1 çay kaşığı Toz hardal 
Yarım paket ya da 1 yemek kaşığı Karbonat 
 

Fırında Zeytinyağlı Patates Dilimleri Tarifinin Hazırlanışı

Patatesleri yıkayıp soyun. İnce ince parmak şeklinde ya da küp küp doğrayın. Dilimlenen patatesleri bir kaba koyup içerisine yarım çay kaşığı tuz ve karbonatı atıp dinlenmeye bırakın. Diğer yanda tüm baharatları bir kapta birbirine karıştırın. Patatesleri sudan çıkartıp bir bez yardımı ile iyice kurulayın. Bir kapta Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı, patatesleri ve baharatları birbirine iyice karıştırın. Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın. Baharat ile lezzetlendirdiğiniz ve yağladığınız patatesleri tepsiye yayın. 200 derece fırında patatesler iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırında zeytinyağlı patates dilimleriniz hazır. Afiyet olsun! 

Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz. 

Eğer fırında zeytinyağlı patates dilimleri tarifimizi beğendiyseniz takipte kalın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.