Kahvaltı Etmek Neden Önemli?

05-04-2024 11:25
Kahvaltı Etmek Neden Önemli?

Kahvaltı Etmek Neden Önemli?

Sabah vakti yediğimiz ilk yiyecekler hakkında birçok şey söylendiğini duyuyoruz. Kimi besin bilimciler kahvaltının en önemli öğün olduğunu söylüyor, diğerleri de fazla kalori alma korkusu nedeniyle kahvaltıyı es geçme alışkanlığı edinmenin veya kahvaltı etmemenin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söylüyor. O zaman kahvaltı etmek mi? etmemek mi?

 

Şahsen kahvaltının sadece ben kilo vermek ve kilolarını kontrol altında tutmak isteyen kimseler üzerindeki etkisiyle ilgileniyorum. Bildiğiniz üzere aşırı kiloların, obezitenin ve diyabetin sebebi karbonhidratlar olabilir. Onun dışında, ben kahvaltının yani kahvaltı etmenin metabolizmayı güne başlamaya hazırladığı kanısındayım.

 

Kahvaltınız karbonhidrat ağırlıklı gıdalardan, yani beyaz undan elde edilen ekmekten, poğaça, açma, meyve suyundan, reçelden oluşuyorsa besinleri tükettikten yarım saat sonra kanınıza büyük miktarda glikoz geçer. İnsülin glikozu eledikten sonra açlık dört nala geri döner ve taki uyuyana kadar karbonhidrat ihtiyacı hissedersiniz, ki vücudunuza sokacağınız karbonhidratlar da bir şekilde yağa dönüştürülecektir.

 

Ancak kahvaltınızda yeterince protein alıyorsanız, yani yumurta, süt ürünleri, jambon, hindi tüketiyorsanız tokluk hissine hem kısa zamanda ulaşırsınız hem de bu hissiniz uzun sürer. Fakat hepsinden önemlisi karbonhidratın baştan çıkarıcılığı sizi etkilemez. 

 

Rejim yapıyorsanız ve cesaretlendirici sonuçlar elde edebilmek için hızlı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız protein temelli gıdalara öncelik verin. Krepinizin içine dünyadaki en yavaş karbonhidratlarından olan yulaf kepeğini ekleyin. Süt ürünlerinin içerisinde doğal bir karbonhidrat olan laktozun bulunduğunu unutmayın. Bu iki gıdayı birleştirerek herhangi bir fiziksel aktiviteyi (çok yoğun enerji gerektiren yarışmalar hariç) tamamlayabilecek kadar enerjiye sahip olursunuz.




Sabah Kahvaltısında Zeytinyağı Yemek Ne İşe Yarar?


Zeytinyağı, kahvaltıda tüketildiğinde önemli bir bileşendir çünkü sağlıklı yağlar, antioksidanlar ve diğer besin maddeleri açısından zengindir. İşte kahvaltıda zeytinyağı tüketmenin önemli nedenleri:

 

Sağlıklı Yağlar: Zeytinyağı, doymamış yağ asitleri bakımından zengin bir kaynaktır, özellikle de tekli doymamış yağ asitleri içerir. Bu tür yağlar, kalp sağlığına faydalıdır, kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir.

 

Antioksidanlar: Zeytinyağı, E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabilir ve dolayısıyla hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

 

Toksinlerin Temizlenmesi: Sabahları tüketilen bir miktar zeytinyağı, bağırsak hareketlerini uyararak sindirim sistemini aktive edebilir ve toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.

 

Cilt ve Saç Sağlığı: Zeytinyağı, içerdiği vitaminler ve yağ asitleri sayesinde cilt ve saç sağlığını destekleyebilir. Zeytinyağı, cildi nemlendirir, besler ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

 

Yemekler Zeytinyağı ile Daha Lezzetli: Kahvaltıda kullanılan zeytinyağı, yiyeceklere zengin bir tat ve aroma katarken, sağlıklı bir seçenek olmasıyla da tercih edilebilir.

 

Ancak, zeytinyağı tüketirken dikkatli olunmalı ve ölçülü olunmalıdır çünkü yüksek kalorili bir yağ kaynağıdır. Birkaç yemek kaşığından fazla tüketmek, aşırı kalori alımına neden olabilir. Dengeli ve çeşitli bir kahvaltı rejimi içinde zeytinyağı tüketmek, sağlığınızı desteklemeye yardımcı olabilir.



Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

 

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.