Zeytinyağı Hangi Yemeklerde Kullanılır?

02-01-2021 19:01
Zeytinyağı Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Zeytinyağı Hangi Yemeklerde Kullanılır?


Hala en çok aldığımız sorulardan bir tanesi "zeytinyağı hangi yemeklerde kullanılır". Maalesef bunun temel sebeplerinden bir tanesi de zeytinyağının yüksek sıcaklığa uygun olmaması ve dolayısıyla yüksek ateşte pişecek olan yemeklerde kullanılmaması gerektiğine dair bilinen yaygın yanlış bilgi.


Zeytinyağı hangi yemeklerde kullanılır ve Zeytinyağını Kullanmanın Püf Noktaları

Zeytinyağı yemeklerde kullanılır mı? Zeytinyağı hangi yemeklerde kullanılır? gibi soruları çok duyuyoruz. Zeytinyağını yemeklerde kullanırken aşağıdaki püf noktalarından faydalanabilirsiniz.

  • Zeytinyağını özellikle hava sıcak ise, dolapta muhafaza ediniz.
  • Buzdolabında natürel sızma zeytinyağı donabilir. Oda sıcaklığına geldiğinde ise, tekrar çözülür ve kalitesi bozulmaz.
  • Zeytinyağını sıcak ya da soğuk her türlü yemekte kullanabilirsiniz. Normalde derecelerde, fazla ısıtılmaz ise, içeriğindeki oleik asit ve de antioksidanlar sayesinde, yapısal bir değişiklik geçirmez ve içerisindeki besleyici değerler aynı kalır.*
  • Ege mutfağında pilavdan tutun da böreğe kadar her yemek zeytinyağı ile hazırlanır. Açıkçası zeytinyağlı hazırlanan yemeklerin tadı da bir başka güzel oluyor. Sağlık yönü zaten tartışılmaz. 
  • Yemeklerde zeytinyağı kullanmaktan çekiniyorsanız bir yumurtayı zeytinyağı ile pişirerek başlayabilirsiniz. Ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ege bölgesinde kaliteli zeytinyağı yumurta pişirirken belli olur denir. 
  • Zeytinyağını kızartmalarda da kullanabilirsiniz. Kızartmalarda kullanacaksanız özellikle Ayvada Olgun Hasat Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağını ve ya Ayvada Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağını tavsiye ederiz. Zeytinyağının yüksek yanma derecesi (210ºC), kızartma için ideal olan derecenin (180ºC) zaten üstündedir. (Kaynak: Uluslararası Zeytinyağı Konseyi)
 

Yemeklerinizin lezzetini Ayvada Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile en üst seviyeye taşıyın


Hem sıcak hem soğuk yemeklerinizi Ayvada Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile hazırlayın. İyi beslenin, iyi yaşayın. Ayvada Soğuk Sıkım Zeytinyağı yemeklerinize zeytinyağının mis gibi lezzetini katarken, zengin içeriği ile de sağlık açısından da faydalı olur. 
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.