Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tarifi

19-03-2022 13:30
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tarifi

Zeytinyağlı Tarhana Çorbası Tarifimize bayılacaksınız. Hem de hazırlaması son derece pratik. Tarhananın çorba halinde tüketiminin vücuda sıvı alımını kolaylaştırdığını biliyor muydunuz? Mis gibi tarhana çorbası tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız mutlaka okuyun. 

Zeytinyağlı Tarhana Çorbası için Malzemeler

  • 1 su bardağı tarhana
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucunda zencefil
  • 1 çay kaşığının ucunda zerdeçal
  • 1 çay kaşığının ucunda karabiber
  • 2 yemek kaşığı Ayvada soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil biber (biz mevsiminde dondurup saklıyoruz)

Zeytinyağlı Tarhana Çorbasının Hazırlanışı

Tencereye 3 su bardağı suyu koyun. Tarhanayı ilave edin. İyice karıştırıp eritin. Diğer malzemeleri ekleyin. Sonra tencereyi ateşin üzerine koyup kaynaya kadar karıştırın. Afiyet olsun! Zeytinyağlı tarhana çorbası tarifimizi beğendiyseniz takipte kalın. 
 

Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 

Tarhananın sağlık açısından önemi nedir?

Tarhananın lezzetini bilmeyen yoktur herhalde. Ayrıca çok önemli de bir besin kaynağı. Gelin şimdi hep beraber tarhananın sağlığımız açısından faydalarına bir göz atalım.

Tarhananın içerdiği taze yaz sebzeleri sayesinde son derece besleyici özellik taşıyor. Yine içerisindeki maydanoz, dereotu gibi yeşillikler yönünden zengin olması gıdaya kalsiyum içeriği sağlıyor. A, B vitaminlerine ek olarak demir, çinko mineralleri de tarhana hamurunda yer alıyor. Ayrıca çorba olarak tüketildiğinde hidrasyona katkı sağlıyor.  



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.