Ayvalık Zeytinyağı ve Üretimi

nasil-calisiyoruz-1920x190

AYVALIK ZEYTİNYAĞINI NASIL ELDE EDİYORUZ?

 

Büyük dedelerimizden emanet olarak aldığımız zeytin ağaçlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Bakımını yıl boyu, kendimiz yapıyoruz. Ağaçlarımızı hasat ederken, en büyük önceliğimiz onların zarar görmemesi ve böylelikle bize ulaştığı gibi gelecek nesillere ulaşabilmesidir. Bu sebepten zeytin toplamaya en uygun metotları kullanıyoruz. 

 

 

Temiz ve İyi Tarım Uygulamalarına Uygun Hasat

Zeytin ağaçlarımız bizim en büyük aile mirasımız. Bugüne kadar büyüklerimiz bize sağlıklı bir şekilde teslim ettiler. Biz de bu emaneti en güzel ve sağlıklı şekilde gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Öncelikle hasadımızı ve ağaçlarımızın bakımını ailemizden edindiğimiz deneyim ve İyi Tarım uygulamaları ışığında yapıyoruz. Hasat sırasında ağaçlarımıza zarar vermeyecek ve ağaçlarımızın uzun ömürlü olmalarını sağlayacak modern iş makinaları kullanmaya dikkat ediyoruz.

 
Zeytinlerimizi İtalya’dan özel getirttiğimiz özel tentelerimiz ile topluyoruz. Bu tenteler zeytin toplamaya has, alanında uzman bir İtalyan markasından temin ediliyor. Bu şekilde zeytin, ağaçtan düşürüldükten sonra zeytinin kalitesini koruyan tente üzerinden zeytin kasalarına aktarılıyor. Dedelerimiz zamanı zeytinler, kasa yerine çuvallar ile toplanırmış. Ancak çuval zeytinin kızışmasına ve dolayısıyla kalitesinin bozulmasına sebep olduğu için artık kasalar yardımı ile fabrikamıza taşıyoruz.

 

 

Soğuk Sıkım Ayvalık Zeytinyağı

 

Ayvada Ayvalık zeytinyağını, dünyanın en kaliteli zeytinleri arasında yer alan Ayvalık zeytinlerinin özenle toplanarak, bekletilmeden (4 saat içinde), kontinü (kapalı) sistemle, el değmeden sıkılmasıyla elde ediyoruz. Kontinü sistem sayesinde, taş baskı gibi eski yöntemlere kıyasla daha kaliteli ve hijyenik ürünler elde ediyoruz.

 

Tek Bahçe Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı 

Ayvada Ayvalık zeytinyağını, "Tek Bahçe" anlayışı ile sadece sürekli bakımı yapılan ve dört kuşaktır ailemize ait olan zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden üretiyoruz. 1985'te kurulan ve Ayvalık'taki Zeysan isimli aile işletmemizde hem Türk Gıda Kodeksi’ne hem de Uluslararası Gıda Kodeksi’ne uygun ve "soğuk baskı  / cold press” yöntemi ile Ayvada Ayvalık zeytinyağı elde ediyoruz. 

 

Dolum ve Ambalajlama

 

Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nın asidite değeri ile aromasının bozulmaması için en uygun olan kapalı krom tanklarda ve özel iklimlendirmeli depolarda ilk günkü tazeliği koruyarak muhafaza ediyoruz. Hijyenik ortam ve koşullarda, el değmeden, otomatik dolum hatlarında ürünlerimizi kapatıyor, son kalite kontrol noktasında incelemelerimizi tamamlayıp Ayvada Ayvalık zeytinyağını sevkiyata hazır hale getiriyoruz. Dolum ve ambalajlama işlemleri için videolarımıza göz atabilirsiniz. 

 

Sertifikalarımız

Mükemmelliğe olan bağlılığı ISO 9001 (Kalite Güvence) ve ISO 22000 (Gıda Güvenliği) belgeleri ile tasdiklenen Zeysan, Ayvalık’ta ISO 22000 sertifikasına ilk sahip olan öncü şirketlerden biridir.
 

1925'ten beri dede ve büyükannelerimizden öğrendiğimiz bilgiler ile modern dünyanın sunduğu yenilikleri harmanlayarak sürekli kendimizi ve ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İlk kurulduğumuz günden beri sürekli hem yetiştiriciliğini hem de üretimini (kendi tesisimizde) yaptığımız zeytincilikte, asırlık ağaçlarımızın dilini ve ihtiyaçlarını, dört nesillik deneyimimiz ile en iyi biz biliyoruz.  

 

 
ayvada-naturel-sizma-zeytinyagi-nasil-elde-edilir
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.