Avokado Tost Tarifi

12-03-2024 18:06
Avokado Tost Tarifi

Yumurta ile Avokado Tost Tarifi

 

Kahvaltınıza biraz renk, biraz da sağlık katmak için geliyor; yumurtalı avokado tost tarifi  Ayrıca ara öğünlerinizde de keyifle tüketebileceğiniz bu enfes tarif sizi uzun süre tok tutacaktır. Ve tabi şu an Ramazan ayı. Sahurda da avokado tostu keyifle tüketebilirsiniz. Avokado tost, sizi hem tok tutacaktır hem de keyifli bir sahur geçirmenizi sağlayacaktır. Haydi başlayalım!

 

Avokado Tost Tarifi İçin Malzemeler

2 dilim  tam tahıllı ekmek

1 adet avokado

1 adet yumurta

1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber

1/2 adet limon suyu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

7 adet kiraz domates (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı Ayvada İlk Mahsul Ayvalık Soğuk Sıkım Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı

1 çay kaşığı hardal

 

 

Avokado Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın. Önce avokadoyu soyun. Ortadan ikiye kesin (diklemesine). Avokadoyu avcunuzun içerisine alıp sağ sola çevirirseniz içerisindeki çekirdeği rahatlıkla çıkartabilirsiniz.

 

Avokadoyu Ayvada İlk Mahsul Ayvalık Soğuk Sıkım Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı, hardal, limon suyu, tuz ve karabiberle ayrı bir kasede karıştırıp iyice ezin. Avokado püresini iki dilim ekmeğe eşit bir şekilde yayın.

 

Bir küçük tencerede suyu kaynatın. İçerisine yumurtaları atıp kaynatın. Pişen yumurtları soyup ince ince kesin. Avokado püresinin üzerine yerleştirin. Avokado tostunuz hazır. 

 

Eğer yumurtaları poşe yapmak isterseniz, bir tencerede suyu kaynatın. O sırada yumurtaları ayrı ayrı küçük kaselere kırın.

 

Su kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısın. Ve daha sonra kaynayan suya bir çatal yardımı ile girdap oluşturun. Yumurtayı yavaşça girdabın ortasına kaydırın ve 3-4 dakika pişirin.

 

Ardından ekmeğe poşe yumurtaları yerleştirin. Poşeli avokado tostunuz hazır. Afiyet olsun.

 

 

Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yemeklerinizin lezzeti bambaşka!

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.