Ayvalık'ta En İyi Zeytinyağı Nereden Alınır?

27-02-2024 14:40
Ayvalık'ta En İyi Zeytinyağı Nereden Alınır?

En iyi Ayvalık zeytinyağı nereden alınır ya da Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı nereden alınır diye merak ediyorsanız son derece doğru yerdesiniz. Son dönemde özellikle zeytinyağı markalarının sayısı çok arttı. Ayvalık’ta bile zeytinyağı satın alırken insanın kafası karışıyor. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markasını siz belirleyeceksiniz. Ancak size yardımcı olmak için Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak için yaptıklarımızı ve Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Zeytinyağının farkını anlatabilirim.

 

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını üretmek ve Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak en büyük amacımız. Bu sebepten kalitemizden asla ödün vermiyoruz. İşimizi 4 kuşaktır özenle ve sevgiyle yapıyoruz.

 

 

Tek Bahçe Zeytinyağı Nedir?

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak için kalitemizden asla ödün vermiyoruz. 4 kuşaktır sadece kendi bahçelerimizden elde edilen Tek Bahçe zeytinyağı satıyoruz. Tek Bahçe zeytinyağı temel olarak tek bir bahçeden yani üreticinin sadece kendi bahçesinden gelen zeytinyağıdır.

Kısaca Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Zeytinyağı sadece kendi bahçemizden gelen Ayvalık zeytinlerinden elde edilir. Dışarıdan zeytin ya da zeytinyağı satın almıyoruz. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını elde etmenin en önemli koşullarından bir tanesi bizce budur. Tek Bahçe zeytinyağı konusunda daha detaylı bilgi almak için Tek Bahçe zeytinyağı nedir konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

 

 

Ayvalık Zeytinyağı Nedir?

Ayvalık’ta yaklaşık 2.500.000 zeytin ağacı var. Bu yörede doğal olarak yayılım gösteren tüm ağaçlar Ayvalık çeşidi zeytin ağaçlarıdır. Tümü yüzyıllar önce "delice” denilen yabani zeytin ağaçlarından aşılanmıştır. Bu tür zeytin ağaçları hastalık ve zararlılarla tüm fiziksel koşullara karşı daha dirençli olduklarından çok dayanıklıdır.

Ayvalık zeytinyağı ayrıca Ayvalık’ın coğrafi konumu açısından da özeldir. Kaz Dağlarından gelen rüzgarlar ile Kozak yaylasının Çam ağaçları ile nefeslenen rüzgarlarının kesişme noktasında bulunur. Özellikle poyraz rüzgarı meşhur olan Ayvalık’ın bereketli toprakları bu rüzgar ile nefeslenir.  Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı elde etmenin en önemli sırlarından biri bu rüzgarlarla nefeslenen ağaçlardır. Bu sebepten Ayvalık zeytinyağı özel bir tada sahiptir. Filtre edildiği takdirde 2 sene raf ömrüne sahiptir. Ayvalık zeytinyağı konusunda daha detaylı bilgi almak için Ayvalık zeytinyağının özellikleri nedir konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

 

 

4 Kuşaktır Kesintisiz Zeytin Yetiştiriciliği

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını elde etmenin en önemli sırlarından bir tanesi kaliteli zeytinyağı kaliteli zeytinden elde edilir. Kaliteli zeytin ise bakımlı ağaçlardan elde edilirler. Bahçelerimize 4 kuşaktır yani büyük dedemin ve ninemin zamanından beri sadece biz bakıyoruz. Zeytin yetiştiriciliği bizim için bir hobi değil, aile mirasımızdır.

Babamın dedesinin erken vefatı sebebiyle 14 sene ninem kendisi tek başına bahçelere bakmış, zeytinleri kendi elleriyle yetiştirmiştir. Bugün ise babam, annem ve ben bu aile mirasını sürdürüyoruz. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak için en önemli koşullardan bir tanesi bizce zeytinliklerin bakımı. Bu sebepten zeytinliklerimize gözümüz gibi bakıyoruz. 

 

Taş Baskıdan Kontinü Sisteme Geçiş

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak için çok çalışıyoruz. İşimizi çok seviyoruz. Zeytincilik alanındaki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kendisi de fabrikatör olan büyük dede Faik Giray’ın fabrikası taş baskı sistemi ile çalışıyordu. Ancak Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını elde etmek için teknolojik gelişmelere paralel olarak, 1985 yılında babamın girişimleri ile taş baskıdan kontinü sisteme geçtik. Ayvalık’ta kontinü sistem ile çalışmaya başlayan ilk fabrika Zeysan’dır. Dolayısıyla Türkiye'de zeytinyağı sektörüne öncülük ediyoruz.



Asırlık Uzmanlık

 

Uzman olduğumuz işi yapıyoruz ve işimizi çok seviyoruz.

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını elde etmek için büyüklerimizden miras aldığımız aile geleneklerine sadık kalırken, zeytin dünyasındaki tüm gelişmeleri de takip ediyoruz. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak için kullandığımız tüm ekipman ve aletleri alanının uzman firmalarından temin ediyoruz. Zeytinyağı filtrasyon makinasından hasat makinalarına kadar tüm malzemelerimizi özenle seçiyoruz.

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı elde etmenin önemli koşullarından bir tanesi de ağaç ve zeytine zarar vermeden hasadı yapmak. Bugün kullandığımız ve ağaca zarar vermeyen bir çok modern zeytin toplama aleti dedemlerin zamanında yoktu. Ölümsüz olarak nitelendirilen ve gerçekten çok uzun yıllar boyunca yaşayabilen zeytin ağaçlarına gereken özeni göstermez ve iyi bakmazsanız sonunda onlar da ölürler.

Bu modern makinalar, ağaca zarar vermeden azami ürün toplama imkanı veriyor. Örnek olarak, ailecek sürekli zeytin ve zeytinyağı dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Zeytin silkme makinamızı İtalya’dan özel olarak kendimiz ithal ettik. Bu makinanın Türkiye’de yaygın olarak kullanılan diğer zeytin silkme makinalarından farkı ise, zeytin ağacının gövdesi yerine dallarını sallayabilmesidir. Bu sayede zeytin ağacının köklerine uzun vadede zarar verilmesine de engel oluyoruz. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını üretmek için çok çalışıyoruz. 



Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı elde etmenin önemli şartlarından biri de soğuk sıkım zeytinyağı elde etmek. Üretim esnasında zeytinler önce yıkanır. Sonra kırıcıya giderler. Çekirdeği ile beraber ezilen zeytinden zeytin hamuru yani püresi elde edilir. Zeytin hamurunun sıcaklığının 27° C'nin altında gerçekleşen malaksasyon işlemi ile elde edilen zeytinyağına Soğuk Sıkım Zeytinyağı denir. Malaksasyon işlemi zeytin hamurunun yoğrulması işlemidir. Malaksasyon işlemi zeytin hamurunu bir sonraki katı-sıvı faz ayrımı prosesine hazırlar.

 

Soğuk sıkım zeytinyağı neden faydalıdır?


Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını elde etmek için soğuk sıkım yöntemini uygulamak önemli. Soğuk sıkım yöntemi, lezzet ve aroma açısından en yüksek kaliteyi sağlar. Peki soğuk sıkım sadece lezzet açısından mı faydalı? Soğuk sıkım yöntemi, zeytinin sahip olduğu oleik bileşenleri korumayı ve zeytinyağına geçmesini mümkün kılar. Dolaysıyla sağlık açısından daha faydalıdır.  Sağlık için yararlı olan E-Vitamini ve fenolik bileşenlerin zeytinyağı içerisinde mümkün olan en yüksek seviyede kalmasını sağlar. Kısaca, soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen zeytinyağında, duyusal pozitif özellikler olan meyvemsilik, acılık ve yakıcılık yüksek seviyelerdedir. İşte tüm bu sebepten tüm ürünlerimiz soğuk sıkım yöntemi ile üretilir. Soğuk sıkım zeytinyağı hakkında daha fazla bilgi isterseniz “Soğuk sıkım zeytinyağı nedir?” isimli blog yazımıza göz atabilirsiniz.


Uluslararası Ödüllü Zeytinyağı Markası


Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak için sürekli kendimizi geliştiriyoruz ve kendimizi sınıyoruz. Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Feinschmeker dergisinin düzenlediği uluslararası zeytinyağı tadım yarışmasında Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı dereceye girerek, Der Feinschmeker dergisinin yayınladığı uluslararası zeytinyağı kataloğuna girmeye hak kazandı.

Almanya'nın ileri gelen gastronomi dergilerinden olan ve 1,5 milyon üzerinde tiraja sahip olan Der Feinschmecker dergisi tarafından her Haziran ayında Olio Ödülleri kılavuzu yayınlanıyor. Ödüllü zeytinyağı markalarının yer aldığı bu kılavuz aynı zamanda sektörün en titiz incelemelerinden, çalışmalarından biridir. Kılavuzun önemli bir diğer özelliği ise, sadece yayınlandığı Almanya'da değil, aynı zamanda Yunanistan ve İtalya gibi dünyanın önemli zeytinyağı üretici olan ülkelerde de oldukça etkili. Kılavuz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz Ödüllerimiz sayfasından bilgi alabilirsiniz. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak en büyük hedefimiz. Bunun için de hiç durmadan çalışıyoruz. 



Temiz ve El Değmeden Üretim ile Ambalajlama

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak için geçmişten gelen bilgilerimizi günümüzün modern şartları ile harmanlıyoruz. Zeytinler sıkım makinasına gönderildikten sonra elde edilen zeytinyağı özel ilklimlendirmeli depolarda, krom tanklarda muhafaza edilir. Siparişler üzerine, Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Zeytinyağının el değmeden otomatik dolum hattında dolumu gerçekleşir. Ardından ambalajların otomatik olarak etiketlenmesi yapılır. Tüm üretim ve dolum işlemlerimiz el değmeden, otomatik üretim ile dolum hatlarında yapılır. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını elde etmek için el değmeden, temiz üretim yapıyoruz.

 

Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı nereden alınır, Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markası hangisidir sizin kendi ihtiyaç ve damak zevkinize göre karar vermeniz lazım. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağı markalarından biri olmak en büyük amacımız ve bunun için yaptığımız her konuyu sizinle paylaşmak istedik.



Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın


Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız 
Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde elde ediliyor. Ayvalık'ta en iyi zeytinyağını elde etmek için Ayvalık zeytinleri toplandıktan sonra hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. 

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.