Tek Bahçe Zeytinyağı Nedir?

03-12-2021 16:50
Tek Bahçe Zeytinyağı Nedir?

Tek bahçe Zeytinyağı, tek bir üreticinin kendi zeytinliğinden toplanan zeytinlere başka bir bahçenin zeytinleri karıştırılmadan, sadece kendi zeytinlerinden elde edilen zeytinyağıdır. Tek bahçe zeytinyağına denk gelmek imkansız olmamakla beraber, çok da sık rastlanmaz.


Tek Bahçe Zeytinyağı neden önemlidir?


Günümüzde zeytinyağı çok talep görüyor. Bu talebi karşılayabilecek bir tek büyük üretici ne yurtdışında ne de yurtiçinde mevcut değil. Bu sebepten, özellikle büyük markalar farklı bölgelerde yetişen zeytinleri topluyor, sıkıyor ve daha sonra elde ettikleri zeytinyağını harmanlıyorlar. Kısaca, Tek Bahçe Zeytinyağı nedir diye size soran olursa, tek bir üreticinin tek bir bölgedeki bahçesinden elde edilen zeytinyağıdır.

 
Yurtdışında Single Grove veya Single Estate olarak tabir edilen Tek Bahçe zeytinyağında ise, üretimde kullanılan zeytinler sadece tek bir yöreden, bölgeden geliyor. Tek bir bölgeden toplanan zeytinler ise, o bölgeye has aromaca zengin olurlar. Aromaları farklı bir aroma ile karışmaz. Kendi aromalarının karakteristiklerini korurlar.
 
Ayvada Zeytinyağı Tek Bahçe zeytinyağıdır. Üretiminde kullanılan zeytinler kendi zeytinliklerimizden gelir. Bu zeytinliklere 4 kuşaktır, neredeyse 100 senedir kendimiz bakıyoruz. Zeytinyağımızın hiç değişmeyen kalitesinin arkasındaki sır, sürekli kendimizin baktığı ağaçlarımızdan elde ediliyor olmasıdır.

Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile Tek Bahçe zeytinyağının farkını görün.


Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 
Tek Bahçe zeytinyağı nedir gibi konuları merak ediyorsanız bize ulaşın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.