Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi Videolu

11-03-2024 21:10
Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi Videolu

Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi


Yoğurtlu kabak mezesi tarifine bayılıyorum. Hem pratik hem de çok lezzetli. Yemeklerimizin hem lezzetli hem de besleyici eşlikçisi.

 

Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi için Malzemeler


Yarım kilo kabak
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Bir diş sarımsak

 

Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

 
 
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun. Daha sonra kabakları küçük küçük, küp şeklinde doğrayın. Açıkçası bu noktada şunu itiraf etmem gerekir biz kabak dolması yapacağımız gün kabakların içerisinden çıkardığımız içten hazırlıyoruz. Bu şekilde kabak dolması yaparken kabağın içinden oyduğumuz kısmı da ziyan etmemiş oluyoruz. Zeytinyağlı patlıcan ve biber dolması tarifimiz için Annemin zeytinyağlı biber dolması tarifine bakabilirsiniz. 
 
Şimdilik eğer bu mümkün değilse, kabakları küçük küçük küp şeklinde doğramaya devam edelim. Bir küçük tencereye Ayvada soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağını dökün. Üzerine küp şeklinde doğradığınız kabakları ilave edin. Üzerine de tuzu ilave edin. Zeytinyağında kabakları kısık ateşte soteleyin. Yaklaşık 45 dakika kadar kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Patlıcanlar iyice yumuşadıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. 
 
Bir kasede süzme yoğurdu iyice karıştırın. Sarımsağı iyice ezip yoğurda ilave edip karıştırmaya devam edin. Kabaklar iyice soğuduktan sonra üzerine yoğurdu da ilave edip iyice karıştırın. Kabaklar iyice soğumadan yoğurda ilave etmeyin. Kabaklar sıcak olduğu için yoğurdun kesilmesine sebep olur. 
 
Dilerseniz yoğurtlu kabak mezesi tarifi için kabağın içerisine 3-4 tutam ince kıyılmış fesleğen de ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza kalmış. Fesleğen sevenler için farklı bir aroma yaratabilirsiniz.
 
 

Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi için Püf Noktaları

 
Yoğurtlu kabak mezesi tarifi için süzme yoğurt yerine normal paketli yoğurt ve ya ev yoğurdu kullanabilirsiniz. Ancak bu tarz yoğurtları Yoğurtlu Kabak Mezesinin sulanmasına yol açar. Ayrıca yoğurtların kıvamları aynı olmadığından salatada istediğiniz lezzeti de bulamayabilirsiniz. Dolayısıyla biz süzme yoğurt kullanmanızı tavsiye ederiz. 
 
 

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi için Farklı Öneriler

 
Yoğurtlu Kabak Mezesi tarifinde üzerine 1 çorba kaşığı Ayvada İlk Mahsul Ayvalık Erken Hasat Zeytinyağını dolaştırın. 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biberi üzerine serpebilirsiniz. 2-3 sap maydanozu ince ince kıyıp Yoğurtlu Kabak Mezesi tarifinde son dokunuşu yapmak için kullanabilirsiniz. Ya da kırmızı biber ve zeytinyağı ile ayrı ayrı uğraşmak istemem diyenler için direkt olarak Yoğurtlu Kabak Mezesinin son dokunuşunu 1 çorba kaşığı Ayvada Acı Kırmızı Biber Sarımsak Çeşnili Zeytinyağını ile yapıp üzerine dökebilirsiniz. Yine bu tamamen sizin zevkinize kalmış.
 
Umarız ki yoğurtlu kabak mezesi tarifimizi beğendiniz. Afiyet olsun!



Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yemeklerinizin lezzeti bambaşka!

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz. 

 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.