Yeni Hasat Ayvada Erken Hasat Zeytinyağı Leziz Dergisinde

Ayvada İlk Mahsul Filtresiz Erken Hasat Zeytinyağının Yeni Hasat Haberi Leziz Dergisinde

 
Ayvada İlk Mahsul Filtresiz Erken Hasat Zeytinyağı, zeytinyağlarımızın en hası, en dolgun hacimlisidir. Yüksek polifenol seviyesine sahiptir. 
 
Ayvada Filtresiz İlk Mahsul Erken Hasat Zeytinyağı özel rezervdir. Stoğu limitlidir. Hasadın ilk süzülen, en özel erken hasat zeytinyağlarındandır... Hasat zamanı Ekim ayıdır. İlk Mahsul Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağı, yemyeşil zeytinlerden elde edilir. Üretiminde kullanılan zeytinler daha tam olgunlaşmadan, çağlaya benzer durumdayken elle toplanır. Diğer zeytinyağlarından en büyük farkı budur.
 
Erken hasat zeytinyağı ile olgun hasat zeytinyağı arasındaki fark nedir? Erken hasat zeytinyağı Ekim ayında toplanan yeşil zeytinlerden elde edilen natürel sızma zeytinyağıdır. Zeytinler daha tam olgunlaşmadıkları için içerik olarak en zengin halinde olurlar. Dolayısıyla bu yeşil zeytinden elde edilen zeytinyağı da E-Vitamini ve fenolik bileşenler açısından daha değerlidir. Ayrıca tadında da yeşil zeytinin burukluğunu ve acımsılığını daha fazla hissedersiniz.
 
Kasım ayından itibaren zeytinler kararmaya başlar. Yeşil zeytinler önce yavaş yavaş mora döner, ardından siyah renklerini almaya başlar. Olgun hasat zeytinyağı ise, Kasım ve Aralık aylarında yavaş yavaş kararmaya başlayan bu zeytinlerden elde edilen zeytinyağıdır. Zeytinler artık olgunlaşmaya başladığı, bu zeytinlerden elde edilen zeytinyağının tadında da acılık ve burukluk azalır. Dolayısıyla zeytinyağında daha dengeli tatları sevenler ve ipeksi bir yumuşaklık tercih edenler için olgun hasat zeytinyağı daha uygundur. Her iki zeytinyağını da yani hem erken hasat zeytinyağını hem de olgun hasat zeytinyağını hem sıcak hem de soğuk yemeklerde kullanabilirsiniz. Yemeklerinize inanılmaz bir lezzet kattıklarını mutlaka göreceksiniz.
 
 
ayvada-erken-hasat-zeytinyagi-leziz-579x639
 
ayvada-erken-hasat-zeytinyagi-lezizde-408x595
 
Ayvada İlk Mahsul Filtresiz Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağının içerisindeki zeytinler nasıl hasat edilir?

4 kuşaktır ailemize ait olan zeytin bahçemizde, zeytinler elle toplanır. Bu asırlık zeytin ağaçlarına yıl boyunca özenle, çocuklarımıza baktığımız gibi bakıyoruz. Bu özel erken hasat zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine, kendi toprağına has aromaca zengindir. Bu şekilde elde edilen zeytinağlarına Tek Bahçe Zeytinyağı denir. Hem aynı il içerisinde hem de aynı kasabada dahi bir bahçe ile diğer bahçe arasında toprak ve iklim şartları farkılılığı varsa o bahçelerden elde edilen ürünler tat açısından benzer özellikler taşıyabilirler. Ancak aynı tat ve özellikte olması çok mümkün değildir.

Ayvada İlk Mahsul Filtresiz Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağının içerisindeki zeytinler nasıl sıkılır?

Elle ve özenle toplanan tam olgunlaşmamış zeytinler hemen üretim tesisimize traktörler aracılığı ile getirilir. Üretim tesisimizde zeytinler önce elekten geçirilip kalibrelerine yani büyüklüklerine göre ayrılırlar. Kalibresi yapılan zeytinler en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle ailemize ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı elde edilir. Soğuk sıkım nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. Kendi üretim tesisimizin olması, zeytinleri fazla bekletmeden hemen sıkıp zeytinyağı elde etmemize olanak sağlıyor.  

Üretim tesisimizde kontinü yani kapalı ve modern üretim sistemi kullanılır. Eskiden dedemler zamanında taş baskı yöntemi ile zeytinyağı elde edilirdi. Gelişen teknoloji ile bugün daha kaliteli zeytinyağı elde etmemize olanak sağlayan kontinü sistemi kullanıyoruz. Kontinü sistemin özellikle diğer eski üretim sistemlerinden en büyük farkı, üretim prosesinin kapalı olarak yapılmasıdır. Dolayısıyla ısı, hava ve ışığı sevmeyen zeytinyağı (bu faktörlerle temas ettiğinde zeytinyağının kalitesinde bozulma olur) üretim sırasında da bunlara maruz kalmamaktadır. 

Üretim işleminden sonra hiç bekletilmeden, İlk Mahsul Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağı, klimalı depoda bulunan krom tanklara alınır. Kaliteli zeytinyağı elde etmek ve onu muhafaza etmek açısından zeytinyağının tanklara hemen aktarılması büyük önem taşır. İlk Mahsul Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağı filtre edilmemiş zeytinyağıdır. Filtre edilmediğinden dolayı, rengi daha koyu yeşil ve kıvamı ise daha yoğundur. Rengi  berrak değildir. Ambalajın dibinde tortu oluşması normaldir. Zaman zaman ambalajı sallayıp tortunun tamamen dibe çökmesini engellemenizi  tavsiye ederiz.

Ayvada İlk Mahsul Filtresiz Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağının özellikleri nelerdir?

İlk Mahsul Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağı, oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,4 Max. olup, çok taze sıkılmış zeytin ve enginar tadına sahiptir. Yüksek polifenol seviyesine sahiptir. Ayrıca kadifemsi acılık ve yakıcılık hislerini barındırır. Meyvemsi aroması çok yüksek ve zeytinyağının yapısı dolgun hacimlidir. Yoğun olarak içerdiği antioksidanlar, fenolik bileşikler ve E-vitamini nedeniyle, zeytinyağında yoğun meyvemsilik, acılık ve yakıcılık arayanlar için ideal bir erken hasat zeytinyağıdır.

Ayvada İlk Mahsul Filtresiz Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağı hangi yemeklerde kullanılır?

Ayvada İlk Mahsul Filtresiz Soğuk Sıkım Erken Hasat Zeytinyağını hem sıcak hem de soğuk her türlü yemek, salata ve mezede kullanabilirsiniz. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Özellikle tavada yumurta pişirirken kullanmanızı biz tavsiye ederiz. Sıcak yemeklerde kullanılması yemeklerin tadını ağırlaştırmaz, aksine zeytinyağının içeriğinden dolayı hafif ve güzel bir lezzet katar. Zengin içeriğinden dolayı, tercih yapmanız gerekiyorsa, daha çok soğuk yemeklerde kullanmayı tercih ediniz. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.